2014 m. gruodžio 11 d., ketvirtadienis

Klasikinis jautienos steikas

jautienos filė (4 gabaliukai po 155 g)
įvairių spalvų pipirai (3 šaukštai)
alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
raudonas vynas (350 ml)
vanduo (115 ml)
druska

Gaminimas:
Sugrųsti pipirus grūstuvėliu. Mėsos  aptepti aliejumi ir pamerkti į pipirus, kad jais gerai apliptų visi kraštai.
Didelėje sunkioje keptuvėje  aliejų, sudėti   ir kepti iš abiejų pusių ant vidutinio karštumo ugnies po 5-6 min. Kepimo laikas priklauso nuo  storio.
Sudėti iškeptą mėsą į pašildytas lėkštes. Tada sumažinti liepsną ir į keptuvę lėtai supilti vyną ir vandenį. Įkaitinti iki virimo ir nuolat maišant virti apie 4 min, kol padažo kiekis sumažės perpus. Įberti druskos pagal skonį ir užpilti padažą ant keptos .


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą