Ūkio galvijų jautieną
paragavimui galima nusipirkti Centrinėjė ūkininkų prekyvietėje-turguje adresu
Ukmergės g. 259A, Vilniuje. Klauskite pardavėjo Vilmanto Tamošiūno. Šiai dienai
turguje vienintelis mėsos pardavėjas.
Jau išsigandot? Nereikia. Nors patiekalas gaminamas ilgai, bet darbo palyginti yra labai mažai. Matyt vienas iš skaniausių troškinių. Labai skanus, aromatingas ir ypatingas. Nustebinsite ne tik svečius, bet ir save. Tai vienas iš klasikinių prancūzų virtuvės patiekalų. Nieko naujo jame neprigalvosi, bet ir nereikia, nes jis yra tobulas. Nors blogą rašau jau beveik du metus, bet šį receptą išbandžiau tik dabar, nors jau nuo pat pradžių man norėjosi jį pasidaryti.
Dar vienas receptas su jautiena. Šiam patiekalui naudokite mėsą iš menties, sprando arba kumpio. Mėsa troškinsis labai ilgai, todėl bus minkšta ir aromatinga. Gaminant taip pat reikės raudonojo sauso vyno. Kaip kažkada esu jau sakęs naudokite tokį vyną, kurį patys mielai geriate. Kadangi receptas burgundiškas, tai labai tiktų bordo vynas.
Ir dar.. Patiekalui iki visiško pilnumo reikia mažų svogūniukų (tokių mažų, kokių būna pirkti marinuotų) (pearl onions). Aš tokių negavau, nors ir labai ieškojau. Bet jei jūs tokių rastumėte, tai juos reiktų ant lengvos ugnies troškinti mažame kiekyje vandens arba sultinio su druska, pipirais ir kitais prieskoniais, apkepti ir po to, kartu su grybais, sudėti į baigtą troškinį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą