2014 m. spalio 16 d., ketvirtadienis

BURGUNDIŠKA JAUTIENA — BOEUF BOURGUIGNON

YouTube Fintera Angus
 
Tel. 8 677 72999 Aida


Ūkio galvijų jautieną paragavimui galima nusipirkti Centrinėjė ūkininkų prekyvietėje-turguje adresu Ukmergės g. 259A, Vilniuje. Klauskite pardavėjo Vilmanto Tamošiūno. Šiai dienai turguje vienintelis mėsos pardavėjas. 
Užtruk­site 3–4 valandas BURGUNDIŠKA JAUTIENA — BOEUF BOURGUIGNON
Jau išsi­gan­dot? Nerei­kia. Nors patie­ka­las gami­na­mas ilgai, bet darbo paly­ginti yra labai mažai. Matyt vie­nas iš ska­niau­sių troš­ki­nių. Labai ska­nus, aro­ma­tin­gas ir ypa­tin­gas. Nuste­bin­site ne tik sve­čius, bet ir save. Tai vie­nas iš kla­si­ki­nių pran­cūzų vir­tu­vės patie­kalų. Nieko naujo jame nepri­gal­vosi, bet ir nerei­kia, nes jis yra tobu­las. Nors blogą rašau jau beveik du metus, bet šį receptą išban­džiau tik dabar, nors jau nuo pat pra­džių man norė­josi jį pasidaryti.
Dar vie­nas recep­tas su jau­tiena. Šiam patie­ka­lui nau­do­kite mėsą iš men­ties, sprando arba kum­pio. Mėsa troš­kin­sis labai ilgai, todėl bus minkšta ir aro­ma­tinga. Gami­nant taip pat rei­kės rau­do­nojo sauso vyno. Kaip kaž­kada esu jau sakęs nau­do­kite tokį vyną, kurį patys mie­lai geriate. Kadangi recep­tas bur­gun­diš­kas, tai labai tiktų bordo vynas.
Ir dar.. Patie­ka­lui iki visiško pil­numo rei­kia mažų svo­gū­niukų (tokių mažų, kokių būna pirkti mari­nuotų) (pearl onions). Aš tokių nega­vau, nors ir labai ieš­ko­jau. Bet jei jūs tokių ras­tu­mėte, tai juos reiktų ant leng­vos ugnies troš­kinti mažame kie­kyje van­dens arba sul­ti­nio su druska, pipi­rais ir kitais prie­sko­niais, apkepti ir po to, kartu su gry­bais, sudėti į baigtą troškinį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą