2014 m. spalio 16 d., ketvirtadienis

Jautiena provansiškai


You Tube FinterAngus

Ūkio galvijų jautieną paragavimui galima nusipirkti Centrinėjė ūkininkų prekyvietėje-turgujeadresu Ukmergės g. 259A, Vilniuje. Klauskite pardavėjo Vilmanto Tamošiūno. Šiai dienai turguje vienintelis mėsos pardavėjas. 

Tel. 8 677 72999 Aida

Jautiena provansiškai



Originalus receptas ėrienos šonkauliams, avienai gaminamas iš jautienos kumpio.

1kg jautienos kumpio
4 šaukštai alyvų aliejaus
1 šaukštelis džiovintų provanso žolelių
2 šaukštai dižono garstyčių
2 skiltelės česnako
1 šaukštas sojų padažo
3 pomidorai
3 svogūnai
400 ml sauso raudono vyno
lauro lapas

Česnaką sutrinti ir sumaišyti su alyvų aliejumi, provanso žolelėmis, garstyčiomis ir sojos padažu. Šiuo mišiniu ištepti jautieną ir padėti į šaldytuvą marinuotis ne mažiau kaip 4 val. (aš laikiau per naktį).
Tada apkepti jautieną iš visų pusių keptuvėj (ant sviesto), dėti į troškintuvą, šalia sudėti į keturias dalis padalintus svogūnus ir pomidorus (nuo pomidorų nulupau odeles), supilti vyną, įdėti lauro lapą ir dėti į 200 laips. įkaitintą orkaitę. Kepti 45-50min. (uždengus dangtį)
Kai iškepa, mėsą pasidėti šiltai, lauro lapą išmesti, o iš padažo ir iškepusių daržovių sumaišyti tyrę(blenderiu ar virtuviniame kombaine). į padažą įdėti druskos jeigu reikia. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą