Ūkio galvijų jautieną paragavimui galima nusipirkti Centrinėjė ūkininkų prekyvietėje-turguje adresu Ukmergės g. 259A, Vilniuje. Klauskite pardavėjo Vilmanto Tamošiūno. Šiai dienai turguje vienintelis mėsos pardavėjas.
Vos prakalbus apie jautieną, dažniausiai išgirstu: žinau, kad tai sveika mėsa, bet ji tokia kieta... Tinkamai paruošta jautiena bus minkšta ir sultinga.
Vos prakalbus apie jautieną, dažniausiai išgirstu: žinau, kad tai sveika mėsa, bet ji tokia kieta... Tinkamai paruošta jautiena bus minkšta ir sultinga.
* Pirmiausia reikia tinkamai išsirinkti mėsą. Skaitydama blog’us aptikau, kad Linas Samėnas pataria pirkti tik jaunų (iki 2 metų amžiaus) galvijų mėsą.
* Antras žingsnis - išsirinkite kokį patiekalą norėsite gaminti ir pritaikykite tam skirtą mėsą. Pavyzdžiui: nepatartina kepti kepsnių iš jautienos kumpio, nes kumpį geriausia troškinti. Jei užsimanėte minkštų ir sultingų kepsnių, geriausiai tai pavyks padaryti skrudinant jautienos išpjovą ar nugarinę. Išsirinkus patiekalą bei turint puikios mėsos gabalėlį, paskutinis iššūkis, su kuriuo susidursite - tai marinavimas. Tinkamas mėsos paruošimas garantuoja, jog mėsa išliks sultinga.
Marinuodami mėsą nedėkite druskos, nes ji ištraukia drėgmę ir ją išsausina, tad jautieną sūdykite kepant.Mėsą 3 valandoms panardinkite ją į 54 laipsnių (jokiais būdais negalima viršyti šios temperatūros) šilumos vandenį. Taip, temperatūrą reikės palaikyti, kad nenukristų žemiau 47 laipsnių ir nepakiltų aukščiau 54. Nors procesas reikalauja šiek tiek priežiūros, tačiau rezultatas Jus sužavės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą